Polonya’nın Olsztyn şehri, acil durum hizmetlerinin sağlanmasına yardımcı olmak için Ethereum blokzincirinden yararlanan dünyadaki ilk şehir olduğunu açıkladı. Şehir yönetimi, dağıtık defter teknolojisi için başka bir somut kullanım örneği daha sunulduğunu belirtiyor.

Olsztyn, polis, itfaiye ve ambulans hizmetlerine yardımcı olmak için blokzincirini fiziksel varlıklarla birleştiren bir köprüleme teknolojisi olan SmartKey‘in başarılı bir deneme çalışmasını tamamladı.

Geliştirilen SmartKey’in, yerel kurtarma ekipleri tarafından kullanılan Teltonika cihazlarına akıllı bir sözleşme bağlayarak kurtarma ekiplerinin işlerini daha verimli bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacağı bildiriliyor. Bu bağlantı, acil durum ekiplerinin şehirdeki herhangi bir binaya, izin beklemesine gerek kalmadan girmesini sağlıyor.

SmartKey, blokzinciri teknolojisinin akıllı şehirlerin gelişimi için zemin hazırlayabileceğine inanıyor. Tanımlar farklılık gösterse de, akıllı şehir, daha sonra varlıkları, kaynakları ve hizmetleri daha verimli bir şekilde yönetmek için kullanılabilecek yeni teknolojileri ve sensörleri veri toplamak için kullanan herhangi bir kentsel alanı ifade eder. Bir paradigma olarak akıllı şehirler, sürdürülebilirlik ve ekonomik kalkınma hakkındaki diğer teorileri besliyor.

Nesnelerin İnterneti, gelecekteki akıllı şehirler için önemli etkilere sahip olabilir. Birbirine bağlı cihazların önümüzdeki on yılın en büyük büyüme fırsatlarından birini temsil ettiği düşünülüyor. Örnek verecek olursak Dünya Ekonomik Forumu, IoT’yi özellikle COVID-19’dan sonra “kentsel dönüşümün” önemli bir ayağı olarak tanımladı.

Blokzinciri ve IoT, gıda tedarik zincirini nasıl iyileştiriyor?

KaynakCoinTelegraph