Çin internet devi Alibaba, blokzinciri ağını daha güvenli ve daha hızlı hale getirmek için tasarlanmış iki patent aldı.

Patent onayları, Ant Financial’ın blokzinciri tabanlı platformunda küçük ve orta ölçekli işletmeleri finanse etmeyi amaçlayan bir konsorsiyum olan Ant Open Blockchain Alliance’ın duyurusuyla birlikte geldi. Her iki patent de ABD Patent ve Marka Ofisi (USPTO) tarafından onaylandı.

Bir patent, blok verilerini doğrulama süresini azaltmayı amaçlarken, diğeri katılımcıların blokzinciri ağındaki bir işlem için bir geçerlilik süresi belirlemelerine yardımcı olmak üzere tasarlandı.

Başvuruya göre ilk patent ile ilgili olarak bir düğüme veri eklendiğinde, teknoloji bloktaki tüm verileri değil, yalnızca yeni eklenen verileri kullanarak düğümün güncelleme doğrulama değerini belirleyecektir.

Diğer patent ise bir işlem için bir geçerlilik süresi ayarlamak için kullanılacak. Yani bir blokzinciri ağının katılımcıları belirli bir süre boyunca işlemi fiziksel bir saat veya mantıksal bir saat aracılığıyla işleyebilecek.

CoinDesk’e göre Alibaba 2018 yılında 90 blokzinciri ilişkili patent ile bu alanda en fazla patent başvurusunda bulunan firma. Ardından ise IBM ve Bank of America geliyor.

KaynakCoinDesk