Almanya Maliye Bakanı Olaf Scholz, ulusal dijital para fikrine oldukça sıcak bakıyor.

Scholz geçtiğimiz hafta iş dünyasına yönelik bir dergi olan WiWo’ya yaptığı açıklamalarda “Böyle bir ödeme sistemi, Avrupa finans merkezi ve dünya finansal sistemine entegrasyonu için iyi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bu alanı Çin’e, Rusya’ya, ABD’ye ya da herhangi bir özel firmaya bırakmamaları gerektiğini söyleyen Scholz Facebook’un sabit akçe projesi Libra’ya da göndermede bulundu.

Geçtiğimiz ay Almanya blokzincir stratejisini açıklamıştı. Bu stratejiyi meclisten geçiren hükümet, ülkenin para birimine paralel olacak herhangi bir para biriminin yayınlanmasını önlemek istiyor. Konuyla ilgili olarak Scholz “Devlet egemenliğinin temel bir unsuru para biriminin düzenlenmesidir. Bu görevi özel şirketlere bırakmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Scholz dijital euro fikrine sıcak bakıyorken ABD’deki bazı milletvekilleri de dijital dolar konusunda olumlu düşünüyor. French Hille ve Bill Foster ülkenin merkez bankası Federal Rezerv’den ulusal dijital para bimi geliştirme fikrini değerlendirmesini istedi.

Öte yanda Çin merkez bankasının da dijital para birimi üzerinde çalıştığı biliniyor. Bazı kaynaklara göre piyasaya sürülmeye hazır olan bu para biriminin bu yılın sonlarında ya da gelecek yılın başlarında kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor.

KaynakTheBlock