Almanya kabinesi tüm elektronik menkul kıymet işlemlerinin blokzinciri teknolojisi kullanılarak kaydedilmesine izin vereyen yeni bir yasayı kabul etti.

Ülke, söz konusu teknolojinin finans sektörünün farklı bölümlerinde potansiyel olarak uygulanmasıyla bir “blokzinciri ülkesi” olmayı planlıyor.

Reuters’ın haberine göre Angela Merkel’in kabinesi, kağıt yoluyla menkul kıymet işlemlerinin raporlanması ihtiyacını ortadan kaldırmak için yeni yasayı kabul etti. Kağıt sertifikaları kullanan eski yapı, artık merkezi bir menkul kıymetler deposundaki blokzinciri girdileriyle ile değiştirilecek.

Daha önce özel kripto para birimlerini ve dijital varlıkları eleştiren Alman Maliye Bakanı Olaf Scholz, hükümetin son girişimini destekledi ve blokzinciri teknolojisinin potansiyel faydalarını özetledi. Scholz konuyla ilgili olarak “Kağıt sertifika nostaljik nedenlerden dolayı bazıları için değerli olabilir, ancak gelecek elektronik versiyonuna ait. Elektronik menkul kıymetler maliyetleri ve idari yükleri azaltır. Bu alanda atılan son adım, Almanya’nın daha geniş blokzinciri stratejisinin bir parçası.” ifadelerini kullandı.

Avrupa ülkeleri, finans sektörü de dahil olmak üzere farklı sektörlerde blokzinciri teknolojisinin uygulanması açısından önemli ilerleme kaydetti. ECB Başkanı Christine Lagarde, bir merkez bankası dijital para birimi (dijital euro) ile ilgili son gelişmeleri açıklamış ve ECB’nin önümüzdeki iki ila dört yıl içinde dijital euro başlatacağını belirtmişti. Almanya’nın komşu ülkesi İsviçre, tokelaştırılmış dijital varlıklar ile merkez bankası parası arasında entegrasyonu sağlamak için Helvetia projesinin toplu uygulaması üzerinde çalışmaya başladı.

Almanya ilerleyen dönemlerde farklı sektörlerde blokzinciri teknolojisinin uygulanması için net bir çerçeve sunmayı planlıyor. Almanya Adalet Bakanı Christine Lambrecht, ynei yasanın yasal netlik sağlayacağını ve blokzinciri gibi yeni teknolojilerin potansiyelini artıracağını söyledi.

Avustralya Menkul Kıymetler Borsası blockchain’e geçiyor

KaynakFinanceMagnates