Almanya Federal Maliye Bakanlığı, (BMF) elektronik menkul kıymetlerin (eWpG) piyasaya sürülmesine ilişkin bir yasa tasarısı yayımladı. Tasarı menkul kıymetleri dijitalleştirmek için bir blokzinciri çözümü içeriyor.

BMF tarafından yapılan basın açıklamasına göre tasarı hem Alman menkul kıymetler yasasını hem de ilgili denetim yasasını blokzinciri stratejisine odaklanarak yenileyecek.

Şu anda yasa, medeni hukuk kapsamında menkul kıymet olarak sınıflandırılan finansal araçların “bir belgede menkul kıymetleştirilmesi gerektiğini” dikte ediyor. The Block’un haberine göre bir kağıt sertifika olan bu belge, şu anda her bir menkul kıymetle ilgili tüm gerçeklerin kaynağı olarak kabul görüyor ve alıcıların hesaplarıyla ilgili ayrıntıları içeriyor.

Ancak yapılan basın açıklamasına göre daha güvenli ve kolayca pazarlanabilir bir alternatif sağlamak için bu kâğıt sertifikaların değiştirilmesi gerekiyor. Bunu başarmanın yolu ise bu menkul kıymetlerle ilgili ayrıntıları blokzinciri tabanlı bir sicile girmek.

Yasa tasarısı blokzinciri tabanlı dijitalleştirmenin yanı sıra daha fazla düzenleyici netlik de sağlıyor. Basın açıklamasında kullanılan ifadeler şöyle: “Yasa taslağı, diğer şeylerin yanı sıra merkezi bir menkul kıymet saklama kuruluşu tarafından merkezi bir elektronik menkul kıymet sicilinin tutulması ile dağıtık defter teknolojileri ile mümkün kılınan elektronik tahvil ihracı için kayıtların tutulması arasında ayrım yapmaktadır.

Açıklamaya göre, blokzinciri ve diğer yeni teknolojileri benimseyerek yasal çerçevede önerilen değişiklikler, Almanya’yı bir iş merkezi olarak güçlendirmeyi, şeffaflığı, yatırımcı korumasını ve pazar bütünlüğünü büyütmeyi hedefliyor.

Almanya Maliye Bakanı dijital paraya sıcak bakıyor

KaynakTheBlock