Alibaba’nın iştiraki Çin merkezli ödeme devi Ant Financial, önümüzdeki ay kurumsal blokzinciri platformunu hayata geçireceğini duyurdu.

Ant Financial Başkan Yardımcısı Guafei Jiang, haberi şirketin yıllık medya toplantısında duyurdu. Ant Blockchain Open Alliance olarak adlandırılan blokzinciri platformu, geçtiğimiz Kasım ayından bu yana beta sürümündeydi.

Jiang, platformun küçük ve mikro işletmelerin daha düşük bir maliyetle kendi blokzinciri uygulamalarını geliştirmelerine yardımcı olacağını söylüyor. Ayrıca platformun günlük 1 milyar işlemi destekleyebileceğini ve saniyede 100.000 çapraz zincir bilgi işleme kapasitesine ulaşabileceğini de ifade etti.

Şimdiye kadar, blokzinciri platformunun sınır ötesi havaleler ve ticaret finansmanı da dahil olmak üzere 40 sektördeki güven sorunlarının çözülmesine yardımcı olduğu bildirildi.

Jiang, blokzincirinin mevcut çağdaki “en değerli” teknoloji olduğuna inanıyor. Konuya yönelik: “Gelecekte blokzincirinin, insanların mobil ödemeler gibi üretimini ve yaşamını değiştireceğine ve dijital ekonominin altyapısı olacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Ant Blockchain Open Alliance, Kasım ayında, “düşük maliyetli, düşük eşikli, güvenilir ve çok değerli ağlar” gibi temel hedeflerle beta olarak başlatılmıştı.

Çinli şirketler blokzinciri konusunda hızla ilerlemeye devam ediyor. Ülkenin tüm büyük teknoloji devleri – Alibaba, Baidu, JD ve Tencent – blokzinciri platformlarını açıkladı veya başlattı.

KaynakThe Block