Avrupa’daki kurumsal blokzinciri girişimlerine odaklanan risk sermayesi şirketi LeadBlock Partners, sektöre yönelik detaylı bir rapor yayımladı. Raporda, 20 uzmanla yapılan görüşmelere ek olarak, 200 kurumsal blokzinciri girişimiyle ilgili bir ankete de yer veriliyor.

Raporda, Avrupa’daki risk sermayesi blokzinciri fonlarının yönetimi altındaki varlıkların 100 milyon euro’dan az olduğu belirtiliyor. ABD ile kıyasladığımızda ise aradaki fark oldukça fazla. ABD’de bu miktar, Andreessen Horowitz’in tek başına 865 milyon dolarlık payı dahil toplamda 2 milyar dolar seviyesinde. LeadBlock Partners Avrupa’da blokzinciri teknolojisinin hızla gelişmesine rağmen mevcut fon eksikliğinin yatırımcılar için önemli bir fırsat olabileceğini belirtiyor.

Yatırım eksikliğine karşın büyümeye devam eden Avrupa merkezli girişimler ve şirketlerin birçoğu blokzinciri protokolü olarak Ethereum‘u tercih ediyor. Rapor, kurumsal blokzinciri girişimleri tarafından en çok kullanılan üç blokzinciri protokolünün Ethereum, Hyperledger ve Corda’dan oluştuğunu belirtiyor.

LeadBlock Partners yatırımcıların blokzinciri hakkında bilgi edinmeye devam ettikçe daha fazla yatırımcı görebileceğimizi söylüyor. Girişimcileri, inkübatörleri, şirketleri ve diğerlerini şu anda blokzinciri teknolojilerinin sunduğu avantajlardan yararlanmak için blokzinciri kullanmaya ve projeler başlatmaya da teşvik ediyor. Ayrıca ilgili kişileri bu pazarda yatırım ve eğitim projeleri başlatmaya da teşvik ediyor.

LeadBlock Partners’ın blokzinciri sektörüne yönelik hazırladığı kapsamlı raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Gartner Raporu: “Kurumsal blokzinciri için 10 yıla ihtiyacımız var”