Arjantin’deki bankalar ve fintech şirketlerinden oluşan bir konsorsiyum, blokzinciri geliştiricisi IOV Labs’ın bir çözümüne dayanan bir pilot programı başlattı.

2019 yılından beri IOV Labs, Sabra Group, Banco de la Provincia de Cordoba, BBVA, ICBC ve Banco Santander gibi büyük bankaların finansal inovasyon üzerine kurdukları yuvarlak masanın bir parçasıydı.

Arjantin bankalarının üzerinde çalıştığı blokzinciri sistemi, ödemenin gönderen tarafından değil, fonların alıcısı tarafından başlatıldığı otomatik ödeme işlemlerini gerçekleştirecek. Çözüm mesajlaşmayı kolaylaştırması ve hızlandırmasının yanı sıra merkezi olmayan bir şirket ağı sayesinde farklı katılımcılar arasındaki talepleri takip etmeyi de sağlayacak.

Bankalar pilot programının sonuçlarına dayanarak yeni katılımcılar ekleme ve / veya platformun işlevselliğini geliştirme ihtiyacı konusunda bir karar verecek.

IOV Labs bankaların kullanacağı bu çözüm içim iki yönlü Bitcoin bağlayıcısı olan açık kaynaklı bir akıllı sözleşme platformu geliştiriyor. Yerel ağ tokeni BTC’nin farklı bir sürümü olacak ve RSK Altyapı Çerçevesi (RIF) kullanacak.

Blokzinciri teknolojinin sunduğu potansiyel bankalar ve ödeme şirketleri tarafından gittikçe daha fazla kullanılmaya başlıyor. Teknolojinin sunduğu şeffaflık ve güvenlik bankalar için oldukça kritik bir önem taşıyor. Ödeme alanında faaliyet gösteren firmalar blokzinciri teknolojisiyle daha iyi bir hizmet sunma peşindeyken köklü bankalarda dijitalleşme sürecinde bu teknolojinin sunduklarından yararlanmak istiyor.

KLM şirketler arası ödemeler için blokzinciri kullanacak

KaynakBlockchaintd