Avrupa Komisyonu, kamu sektörüne yönelik blokzinciri projesine yardımcı olması adına hukuki tavsiye için bir ihale çağrısı yapacak.

Sözleşmenin değeri 60.000 euro değerinde olacak. Başvuru sahiplerinden, hem ağ düzeyinde hem de kullanım durumları açısından “EBSI (Avrupa Blokzinciri Hizmetleri Altyapısı) altyapısının işletilmesinden kaynaklanan akla gelebilecek tüm ilgili yasal soruları ve zorlukları” ele almaları isteniyor.

”Avrupa Blokzinciri Hizmetleri Altyapısı” adı verilen proje, özel sektör platformlarıyla birlikte çalışabilirliğe sahip, kamu sektörü için bir “blokzinciri omurga altyapısı” olarak öngörülüyor.

Projenin gelişimi, 2021’den itibaren AB’nin stratejik dijital yeteneklerini oluşturmaya odaklanan Dijital Avrupa Programı kapsamında finanse edilecek.

Açılan teklife başvuracak olanlardan, EBSI altyapısını çalıştırabilecek potansiyel yasal araçlar hakkında tavsiye vermeleri ve izin verilen kamu blokzincirleri için farklı yönetim yapılarının yasal sonuçlarını ele almaları isteniyor.

Blokzinciri söz konusu olduğunda hukuki düzenlemeler hiç olmadığı kadar önem taşıyor. Avrupa Komisyonu da geliştirmek istediği blokzinciri projesi için hukuki tavsiye alarak mevcut ve gelecekte oluşabilecek problemlerden kaçınmak istiyor.

FDIC blokzinciri uzmanlığı olan hukuk danışmanı arıyor

KaynakThe Block