Bankalara sigorta sağlayan ABD merkezli devlet kurumu Federal Mevduat Sigorta Kurumu finansal teknoloji ve blokzinciri alanında uzman bir hukuk danışmanı işe almak istiyor.

Paylaşılan iş ilanında belirtildiği gibi “FinTech Danışmanı” rolü, kuruma yeni dijital ve diğer teknoloji biçimlerinden kaynaklanan yasal sorunlarla bağlantılı olarak destek sağlayacak.

Vurgulanan uzmanlık alanları arasında blokzinciri, blokzinciri ödeme sistemleri, dağıtık defter geliştirme; akıllı sözleşmeler, Utility Settlement Coin, ödeme sistemleri ve takas gibi alanlar bulunuyor. Pylaşılan ilanda, Fnality olarak da bilinen, bankadan bankaya ödemelere odaklanan Utility Settlement Coin’e değinilmesi de ilginç bir nokta. Bu referansın belirli bir projeden ziyade genel olarak blokzinciri ile ilgili bankalar arası ödeme uygulamalarıyla ilgili olması da mümkün.

2018’de FDIC, kurum içinde FinTech odaklı bir inovasyon grubu oluşturmuştu. Kurum geçtiğimiz yıl Kongre’ye yaptığı açıklamada, bu kurum içi grubun, finansal hizmetler sektöründe yenilikçi ve dönüştürücü teknolojilerin benimsenmesini teşvik edeceğini ve FDIC’ye yardımcı olacağını söylemişti.

Kurum ayrıca, ödeme sistemlerindeki değişiklikler, dağıtık defter teknolojileri, blokzinciri, akıllı sözleşmeler ve dijital varlıklar gibi toptan finans piyasalarındaki gelişmeleri de izliyor.

Blokzinciri teknolojisinin benimsenmesinin en büyük engelleri arasında hukuki düzenlemeler yatıyor. FDIC gibi devlet kurumlarının yaptığı araştırmalar ve verdiği destek, bu düzenlemeleri teknolojinin potansiyelini yansıtmaya uygun bir biçimde ele alınmasına yol açıyor.

Blockchain, yoksulluğu azaltmak için en iyi bankacılık alternatifi mi?

KaynakThe Block