Avrupa Yatırım Bankası (AYB), halka açık blokzinciri teknolojisini kullanarak 100 milyon Euro tutarında 2 yıllık bir tahvil çıkardı.

Ethereum üzerinden çıkarılan tahville birlikte kripto para biriminin değerinde de artış gözlendi.

Avrupa Yatırım Bankası’nın çıkaracağı bu dijital tahvili, Goldman Sachs, Santander, Societe Generale gibi büyük yatırım bankaları yönetecek.

AYB, Ethereum blokzincirinde yatırımcıların itibari para kullanarak satın aldıkları ve ödedikleri bir dizi tahvil tokenı da yayımladı.

AYB, sermaye piyasalarının dijitalleşmesinin önümüzdeki yıllarda piyasa katılımcılarına, aracıların ve sabit maliyetlerin azaltılması da dahil olmak üzere birçok fayda sağlayabileceğine inanıyor. Bu faydalar arasında ticaret akışlarını ve kimlik sahiplerini görme kapasitesini artırarak daha iyi pazar şeffaflığı ve çok daha hızlı bir ödeme hızı sağlamak da yer alıyor.

Avrupa Yatırım Bankası Başkan Yardımcısı Mourinho Felix konuya yönelik: “AYB’de inovasyon, desteklediğimiz projelerin ötesine geçer. Yeşil tahvil ve sürdürülebilirlik tahvil piyasalarında küresel bir lider olarak EIB, blokzinciri üzerinde dijital tahvil ihracı konusunda şu anda yol gösterecek açıkça iyi bir konumdadır. Bu dijital tahviller, Dünya çapındaki projelerin finansmanını artırmak için bankaya alternatif finansman kaynaklarına daha hızlı ve daha kolay erişim sağlamada rol oynayacak.” açıklamalarında bulundu.

Goldman Sachs International CEO’su Richard Gnodde ise “AYB, bu işlemle pazardaki öncü konumunu teyit etti. Bu, bu yenilikçi teknolojinin benimsenmesi ve borç ihracının yaşam döngüsü boyunca elde edilebilecek potansiyel verimliliklerin benimsenmesi için önemli bir adım. Goldman Sachs, bu işlem üzerinde çalışmış olmaktan ve bu sektörde daha fazla yeniliğe katkıda bulunmaktan onur duyuyor.” ifadelerini kullandı.

Alman emlak devi Stellar blokzincirinde 20 milyon dolarlık tahvil çıkardı

KaynakEIB