Sigorta sağlayıcısı AXA, İsviçre’deki müşterilerinin artan talebine yanıt olarak faturalarını Bitcoin ile ödemelerine imkân tanıyor.

Şirket, Twitter üzerinden yaptığı bir açıklamada, İsviçre müşterilerinin primlerini Bitcoin ile ödemelerine olanak tanıyan ilk tam kapsamlı sigorta şirketi olduğunu söylüyor. Bitcoin ile ödeme seçeneği, hayat dışı tüm ürünler için Nisan ayının başından itibaren tanıtılacak.

Müşteriler için bir Bitcoin ödeme seçeneği sunma kararı, 2019’un sonlarında AXA İsviçre tarafından yürütülen ve ankete katılanların yaklaşık üçte birinin kripto para birimlerine sahip olduğunu veya bunlarla ilgilendiğini tespit eden pazar araştırmasının ardından geldi. AXA Bitcoin ödemeleri için Inapay ile iş birliğine gitti.

AXA İsviçre Açık İnovasyon Başkanı Claudia Bienentreu, yaptığı açıklamada, “Bu, AXA’nın müşterilerinden gelen alternatif ödeme çözümlerine yönelik artan talebe cevabıdır.” ifadelerini kullanıyor.

AXA müşterileri Bitcoin ile ödeme yapmak için invoice.inapay.ch/axa adresi üzerinden işlemlerini yapabiliyor. Ödeme esnasında İsviçre frangı (CHF) cinsinden borçlu olunan tutar, görüntülenen BTC / CHF döviz kurunun ne kadar süreyle geçerli olduğunu gösteren bir ilerleme çubuğu ile BTC’deki ilgili tutara dönüştürülüyor; çubuk her sona erdiğinde fiyat güncelleniyor.

AXA yakın gelecekte Bitcoin’in dışında diğer ödeme seçeneklerinin de sisteme ekleneceğini söylüyor.

Morgan Stanley müşterilerine Bitcoin fonu sunmaya hazırlanıyor

KaynakDecyrpt