Bahreyn Merkez Bankası, ABD merkezli bankacılık devi JP Morgan’ın blokzinciri teknolojisini ve dijital parasını test ediyor.

Geçtiğimiz hafta yapılan resmi açıklamaya göre Bahreyn Merkez Bankası (CBB), JP Morgan’ın blokzinciri teknolojisi ve kripto para sağlayıcısı olan Onyx birimi ile iş birliği yaparak dijital ödeme testini tamamladı.

CBB’nin bu denemesi iki farklı büyük kurumu da içeriyor. Bunlar, Manama merkezli uluslararası banka Bank ABC ve Bahreyn ulusal alüminyum izabe tesisi Alüminyum Bahreyn (ALBA) olarak belirtildi. Test, Bank ABC’nin, blokzinciri tabanlı bir ödeme sistemi olan ve ABD dolarına sabitlenmiş sabit akçe JPM Coin’i kullanarak Alba’nın ABD’deki muadillerine gerçek zamanlı ödemeler yapmasını sağladı. Yapılan açıklamaya göre Bahreyn Merkez Bankası tüm bu süreci denetlemekten sorumluydu.

CBB Başkanı Rasheed Al Maraj, bu denemenin Bahreyn hükümeti için geleneksel sınır ötesi ödeme endüstrisindeki mevcut verimsizlikleri ele alması ve potansiyel olarak ortadan kaldırması için çok önemli olduğunu dile getirdi. Al Maraj’ın konuya yönelik kullandığı ifadeler şöyle: “Gelişmekte olan öncü teknolojileri kullanarak ülkedeki finansal hizmetler sektöründeki paydaşlara sağlanan yetenekleri geliştirmek ve zenginleştirmek için vizyon ve stratejimiz ile uyumlu olan bu testin başarısını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

CBB daha önce Mayıs 2021’de JPM Coin’i test etme planlarını açıklamış ve denemenin potansiyel olarak merkez bankası dijital para (CBDC) geliştirmesini de kapsayabileceğini belirtmişti.

Wells Fargo ve JP Morgan bitcoin fonları sunmak için NYDIG ile anlaştı

KaynakCointelegraph