Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan üçlü başvuruya göre hem Wells Fargo hem de JPMorgan’ın kendi müşteri tabanlarına bitcoin yatırım riski sunmak için yatırım hizmetleri şirketi NYDIG ile birlikte çalışacak.

Başvurulardan ikisi JP Morgan Securities’i bitcoin fonuna bağlı hisselerin alıcı olarak adlandırıyor. Diğeri ise Wells Fargo Takas Hizmetleri’ni tanımlıyor.

İkinci J.P. Morgan teklifi, NYDIG’nin Cayman Adaları merkezli ihraççısıyla bağlantılı. Bu ortaklık durumunda, dış yatırımcılardan kabul edilen minimum yatırım 100.000 ABD Doları iken diğer iki başvuru ABD merkezlidir ve dış yatırım için herhangi bir kotası bulunmuyor.

Her üç durumda da bildirimler, ortak bankaların NYDIG’ye atıfta bulunduğu müşteriler için yerleştirme ve hizmet ücretleri alacağını gösteriyor. Formlar, fonlarla bağlantılı olarak henüz yapılmış herhangi bir satış göstermiyor.

NYDIG’nin gözetim altında 6 milyar dolarlık varlığı var ve genişlemeye devam ediyor. Bankacılık alanında Bitcoin’e erişim kolaylığı sağlamak için bu yılın 2. çeyreğinde çeşitli yeni ortaklıklar duyurmuştu. Öte yandan J.P. Morgan, Onyx birimindeki pozisyonları doldurmak için bir blokzinciri işe alım furyası içindeydi. Banka son zamanlarda varlık yönetimi müşterilerinin kripto fonlarına yatırım yapmasına izin vermek için önemli adımlar attı.

NYDIG, ABD bankaları için Bitcoin alım satımını kolaylaştıracak

KaynakThe Block