ABD’nin en büyük bankalarından biri olan Bank of America blokzincir teknolojisine yönelik açtığı pozisyonlar için işe alıma başladı.

Son birkaç ayda açılan bu pozisyonlar Bank of America’nın blokczinciri teknolojisi ile ilişkili aldığı 78 patentin ardından bankanın sadece patent kazanmakla değil teknolojiyi geliştirme konusuyla da ilgilendiğini kanıtlıyor.

Bankanın hali hazırda blokzinciri ile ilişkili 6 açık pozisyonu bulunuyor. Bunlardan biri ‘Hazine Ürün Müdürü’, üçü ‘Kurumsal Ödeme Teknolojisi Mimarı’ ve ikisi de ‘Bankacılık Düzenleme Alanı Mimarı’ olarak tanımlanmış.

Tüm pozisyonlar kripto teknolojileri alanında deneyim gerektiriyor.

Yeni çalışanların sorumlulukları “ürün stratejisini ve büyümesini yönlendirmek, günlük ürün yönetimi rutinlerini denetlemek, yenilikçi ve rekabetçi bir ürün sunumu ile sonuçlanan yeni girişimlerin gelişimini denetlemek” olacak.

Bank of America ayrıca R3 ve Trade IX tarafından yeni kurulan Marco Polo ticaret finansmanı blokzinciri konsorsiyumunun da bir üyesi.

Geçtiğimiz Mart ayında bankanın baş teknoloji sorumlusu Cathy Bessant CNBC’ye yaptığı açıklamada teknolojiye düşkün olduklarını ve aldıkları bu patentlerin bankanın teknolojiyi hızlı bir şekilde uygulamak istediğinde gerekli lacağını vurgulamıştı.

Görünen o ki Bessant’ın bahsettiği bu uygulama işe alımlar sonrasıda gelecek.