Bank of America, blokzinciri teknolojisini kullanarak uluslararası ticarete verimliliği getirmeyi hedefleyen konsorsiyum Marco Polo’ya katıldığını açıkladı.

R3 ve TradeX tarafından kurulan Marco Polo R3’ün Corda blokzinciri platformu üzerine inşa edilmiş. Blokzinciri ağı sektöre gerçek zamanlı bağlantıyı getirmeye, ticaret ilişkileri için daha fazla görünürlük sağlayarak sermayeye erişimin önündeki engelleri azaltmayı amaçlıyor.

Yapılan açıklamada banka, uzun zamandır süregelen bir ticaret ve tedarik zinciri finansman çözümü sağlayıcısı olarak müşterilerine daha iyi hizmet sunmak içim Marco Polo üyesi olduğunu söyledi.

Bank of America’da küresel ticaret ve tedarik finansmanından sorumlu olan Geoff Brady konuyla ilgili olarak: “Marco Polo ağına katılmak, teknolojik gelişmeleri müşteri ihtiyaçlarını karşılayan ticari çözümlere dönüştürmek konusundaki stratejik hedefimizi destekliyor. Yeni teknolojinin, işlem ömrü boyunca müşterilerimiz için nasıl daha fazla şeffaflık üretmesini,  kağıt temelli ve opak işlemleri verimli bir hale dönüştürmesini umuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu ayın başlarında küresel ödeme devi Mastercard da konsorsiyuma katıldığını açıklamıştı. Bank of America’nın katılımıyla da birlikte büyümeye devam eden ağın, blokzinciri teknolojisinin kullanım senaryolarının artmasıyla finansal pazarlara daha fazla fayda sağlaması bekleniyor.