Bank of China (BOC) Singapur’da bir Küresel İnovasyon Laboratuvarı kurarak finans sektöründe dijitalleşmeye öncülük etmek için IBM ile iş birliği yaptığını açıkladı. BOC, mevcut altyapısında yapay zeka, blokzinciri ve IoT uygulamalarını araştırmak için dünya genelinde buna benzer 5 ila 8 merkez kurmayı planlıyor.

Çin, blokzinciri inovasyonu ve gelişimi konusunda agresif bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. En fazla blokzinciri patenti başvurusunun olduğu ülkede hükümet de teknolojiye önemli bir destek veriyor. Geçtiğimiz yıl Merkez Bankası, BOC ve diğer birkaç banka ile birlikte blokzinciri tabanlı ticaret finansmanı platformunun pilot uygulamasını başlatmıştı.

Diğer taraftan IBM’in de blokzincirine yönelik ciddi çalışmaları olduğu biliniyor. Teknolojiyle ilgili 100 patenti bulunan şirket şimdi de BOC’nin Küresel İnovasyon Laboratuvarı’nın kurulmasına yardımcı oluyor. Bu merkezler BOC’nin müşterisine hitap edecek, yeni projeler üretecek ve aynı zamanda hükümetler, endüstriler ve akademi ile işbirliği yapmanın temelini oluşturacak.

Bu ortaklık aracılığıyla IBM, BOC’ye inovasyon stratejisini oluşturmada yardımcı olacağını söylüyor. İkili, diğerlerinin yanı sıra “dijital dönüşüm, müşteri deneyimi geliştirme ve iş inovasyonu” üzerinde de çalışacaklarını belirtti.

FinTech ve bankacılık sektörü Çin’de de blokzinciri uygulamalarının en sık kullanıldığı sektörler olmaya devam ediyor.

KaynakLedgerInsights