NBA, NBPA ve CryptoKitties yaratıcılarından Dapper Labs, NBA Top Shot isimli dijital platformunu geliştirmek üzere birlikte çalıştıklarını açıkladı. Bu platform aracılığıyla basketbol meraklıları yarıştıracakları takımı oluşturmak için koleksiyon ögelerinin alım satımını yapabilecek ve bunlara sahip olabilecekler.

Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou NBA ve oyuncuların küresel kültürün ağır topları olduklarını düşünüyor. Dapper Labs’in spor tutkunlarına eşsiz bir dijital deneyim sunmak için NBa ile çalışmasından gurur duyduğunu söyleyen Roham, basketbol takipçilerinin NBA Top Shot ile sevdikleri oyuncular, takımlar ve oyuncular arası etkileşime geçmek için yeni bir yol bulabileceklerini belirtiyor.

NBA Top Shot bunun için blockchain teknolojisinin nimetlerinden yararlanacak. Sınırlı sürüm ve orijinalliği garanti olan koleksiyon ögeleri oluşturmak için kullanılan bu teknoloji oyuncuların alım satım işlemlerinde endişe duymasını gerektirmeyecek şekilde tasarlanmış.

NBA Top Shot, dijital koleksiyonlar etrafında oluşturulmuş bir sosyal deneyimin yanı sıra, blockchain üzerinde eğlenceli, otantik ve erişilebilir bir hayran katılımı yaratmak için tasarlanan tamamlayıcı bir ‘kafa-kafaya’ oyununa da sahip olacak.

Diğer spor oyunları ve fantezi liglerde olduğu gibi oyunu oynayan taraftarlar da ideal kadrolarını oluşturmakla görevli olacaklar. Ancak bu oyunda kadrolar, NBA sezonundan canlı oyun anları edinilerek oluşturulacak. Bu anlar ‘Kevin Durant’ın 3 sayılık şutu’, ‘Joel Ebiid’in smacı’ gibi ögeler olacak. Tüm bunlar dijital koleksiyon ögeleri ya da token’larla edinilebilecek ve çevrimiçi turnuvalarda diğer oyunculara karşı yarışmak için kullanılabilecek.

Takım oluşturma deneyimine yenilikçi özellikler ve mekanikler tanıtarak basitleştiren NBA Top Shot, her yaştan basketbol taraftarının erişebileceği eğlenceli ve çekici bir deneyim vadediyor.