Kripto para borsası Coinbase, Ulusal Basketbol Birliği (NBA) ve Kadınlar Ulusal Basketbol Birliği (WNBA) ile kripto para sponsoru olarak uzun vadeli bir ortaklığa gittiğini duyurdu.

Anlaşma kapsamında Coinbase’in logosu ve markası televizyonda yayımlanan basketbol maçları sırasında gösterilecek. Bu anlaşma basketbol liglerinin ilk kripto para sponsorluğu olma özelliği taşıyor. Borsa aynı zamanda NBA G League, NBA 2k League ve ABD Milli Basketbol Takımı’nın da sponsoru olacak.

Coinbase CMO’su Kate Rouch’un ortaklıkla ilgili olarak: “İnandığınız şeylere katılma ve bunlardan yararlanma özgürlüğü Coinbase’in misyonunun merkezinde yer alır. Buna NBA ve WNBA hayranlarından daha fazla kimse inanmıyor. Liglerin resmi kripto para birimi ortağı olmaktan gurur duyuyoruz. Ortaklığın bir parçası olarak, NBA ve WNBA’in dünya çapındaki inanılmaz topluluğu ve sporcularıyla etkileşim kurmak için yeni deneyimler yaratacağız.” ifadelerini kullandı.

Kripto ve spor dünyası gün geçtikçe birbirine daha fazla yaklaşıyor. Bu alanda yapılan ortaklıklar artık çok daha yaygın hale gelmiş durumda. Bir başka kripto borsası olan FTX de Major League Baseball’un sponsoru ve Miami Heat basketbol takımının stadyumunun isim haklarına sahip durumda. NFT ortaklıklarıyla gelişen kripto-spor ilişkisi sponsorluk düzleminde de ilginç birliktelikler ortaya çıkaracak gibi görünüyor.

Coinbase NFT’ler için pazar yeri başlatıyor

KaynakThe Block