Amerika Birleşik Devletleri’nde profesyonel bir basketbol ligi olan NBA, bu yılki playoff’larda yer alan her oyuncuyu kapsayacak şekilde Ethereum ağında toplamda 18 bin NFT basacak.
The Association adlı NFT koleksiyonunda 240 oyuncu ile 16 takım yer alacak ve her oyuncuya 75 NFT tahsis edilecek…

NBA playoff’ları, ligin şampiyonunu belirlemek için düzenlenen ana sezon sonu turnuvası. Bu nedenle 2022 yılı edisyonu bir oyuncunun sahadaki performansına bağlı olarak görünüm değiştirme kabiliyetine de sahip olacak. İlginç olacağına şüphe yok…

Konuya ilişkin resmi açıklama şöyle;
“Association NFT’leri, Chainlink Oracle aracılığıyla her bir ilgili takım ve oyuncu için canlı veri akışlarına ve hesaplamalara bağlanıyor. Bu, her oyuncunun NFT görünümünün, Galaxis akıllı sözleşmesine yazılan önceden ayarlanmış başarılara dayalı olarak otomatik bir şekilde değişmesine olanak tanıyor.”

Ayrıca, NFT’ler Chainlink VRF kullanılarak şeffaf ve rastgele atanacağından, katılımcılar herhangi bir oyuncu için eşit fırsata sahip olacak.

Raporda ayrıca şunlar kaydedildi:

“Association NFT’leri bir blind-mint olarak yayınlanıyor, yani kimse 22 Nisan’daki açıklamadan önce hangi 2022 NBA Playoff oyuncusunu alacağını bilemeyecek.”

Söz konusu dijital varlıkların piyasaya sürülmesi, play-off takımlarından biri olan Golden State Warriors tarafından bir NFT koleksiyonunun piyasaya sürülmesiyle aynı zamana denk geliyor.

Golden State Warriors’ın 2022 Playoff NFT Koleksiyonu, kripto borsası FTX kullanılarak Solana ağındaki 2 bin sınırlı NFT’yle gelecek.

NFT’ler, farklı sektörlerde devrim yaratan game changing’ler olarak lanse ediliyor. Örneğin, Dubai Polisi kısa süre önce güvenlik, yenilik ve iletişim değerlerini sergileme kampanyasının bir parçası olarak 150 ücretsiz dijital varlıktan oluşan bir dizi NFT yayınladı.

NOT: Görsel NBA.com’dan alınmıştır.

Kaynakblockchain.news