Facebook’un Libra projesinde kurucu 27 üye arasında gösterilenlerden en az üçü projeden ayrılmayı düşünüyor.

Financial Times’ın haberine göre üyelerden bazıları projenin yasal inceleme sürecinden dolayı endişe duyuyorlar. İki üye Financial Times’a regülasyon süreçleriyle ilgili duyduları endişeden bahsederken bir başka üye de Libra’ya halka açık bir şekilde destek vermekten kaçındıklarını söylüyor.

FT’nin kaynağına göre Libra Birliğinin kurucu üyelerinden biri projeyle ilgili olarak: “Bence kendi düzenleyicileriyle ‘uygun’ olarak görülmek isteyen ortakların Libra’ya destek vermeleri zor olacak.” ifadelerini kullanıyor.

Libra Birliği geçtiğimiz aylarda aralarında Visa, Mastercad, PayPal, Uber ve Spotify’ın da bulunduğu 27 şirketi kurucu üyeleri arasında göstermişti. Yakın bir tarihte ise Visa CEO’su Alfred F. Kelly, henüz resmi olarak hiçbir şirketin projeye dahil olmadığını açıklamıştı.

Facebook’un geçtiğimiz Haziran ayında duyurduğu proje en başından itibaren dünyanın dört bir yanından yoğun bir şekilde tepki gördü. Projenin ciddi bir yasal incelemeye tabi tutulmasını isteyen düzenleyiciler rüm endişeler çözüme kavuşmadan projenin başlamasını istemiyorlar.

Facebook’un geçmiş güvenlik skandallarından dolayı da konuya daha temkinli yaklaşan düzenleyiciler Libra’nın piyasaya sunulmadan önce tam teşekküllü bir kontrolden geçmesi gerektiğini savunuyorlar.