Ubisoft tarafından da desteklenen blokzinciri tabanlı rol yapma oyunu Nine Chronicles , oyuncuların birer yaratıcı olmasına olanak tanıyacak.

Türünün ilk örneklerinden biri olan oyun, Seul merkezli oyun şirketi Planetarium’un bir buluşu. MMORPG türündeki Nine Chronicles ile birlikte şirket, kullanıcı odaklı oyun topluluklarından oluşan yeni bir ortamın tohumlarını atmak istiyor.

Planetarium’un kurucusu Kijun Seo durumu şöyle açıklıyor: “Bu tür oyunlardaki sanal dünyalar şirketler tarafından oluşturulduğu için birçok insan hayal kırıklığına uğruyor. Bu dünyalar şirketlere hizmet etmek ve olabildiğinde kâr yaratmak için oluşturulmuştur.

Oyunların kullanıcılar tarafından modlanmasına, yani yazılımın kapsamlı bir şekilde değiştirilmesine gerek kalmadan kullanıcıların oyunları istedikleri gibi düzenlemelerine olanak tanıyan yönteme referans veren Seo, Nine Chronicles’ın blokzinciri teknolojisi sayesinde buna bir alternatif sunabileceğini düşünüyor.

World of Warcraft‘tan örnek veren Seo, popüler oyunun düzenli olarak kapsamlı güncellemeler almasından ve bazı kullanıcıların bu güncellemeleri beğenmeyip oyunun eski sürümünü oynamak istediklerini belirtiyor. Hatta bir keresinde büyük bir oyuncu topluluğu oyunu modlayarak eski sürümünü yayınlamış ancak daha sonra oyunun yapımcısı Blizzard dava açarak bunu kapattırmış ve kendi versiyonu “Warcraft Classic”i piyasaya sürmüştü.

Seo’ya göre Nine Chronicles ile böyle bir şey yaşanmayacak. Çatallaşma (forking), yani yeni bir blokzinciri defterinin oluşması modlamanın halefi olabilir. Blokzincirini benimseyen Nince Chronicles bu hareketin bir öncüsü olmak istiyor.

Klasik modlamadan farklı olarak çatallaşma, oyunu çalıştıran ve önceden var olan bir düğüme dayanıyor. Oyunun yaratıcıları sistemden ayrılsa bile oyun gelişmeye ve evrilmeye devam edebiliyor. Burada kritik nokta, oyuna güç veren tarafın ana şirket değil, kullanıcı kitlesi olması. Seo, klasik yöntemde modlanan sürümlerin büyük bir sunucu gücü gerektirdiğini ve blokzinciri teknolojisi ile bu sorunun çözülebileceğini düşünüyor. Nine Chronicles ile herhangi bir kullanıcı oyunu indirebilir ve düğümü kendi bilgisayarında çalıştırabilir. Bu da Nine Chronicles oynayan diğer herkese bağlanır ve bu noktada herkes ağın bir parçası haline gelir.

Kullanıcılar tarafından tasarlanmış bir oyun olarak lanse edilen Nine Chronicles, blokzinciri ve oyun sektörü ilişkisine yeni bir dinamik getirmek istiyor. Genelde blokzinciri teknolojisi oyun içi varlık alım satımı ile ilişkilendirilirken Planetarium, modlamaya bir alternatif getirerek teknolojiyi farklı bir çözüm için kullanmak istiyor.

Oynadıkça Litecoin kazandıran blokzinciri oyunu: LiteBringer

KaynakDecyrpt