Birleşmiş Milletler Innovation Forum’da; “Blokzinciri, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini destekleyen bir teknolojidir” duyurusu yapıldı.

BM Genel Sekreteri António Guterres’in bu yılın başında, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine (SKH) ulaşılmasını hızlandırabilecek blokzinciri gibi teknolojileri kucaklamamız gerekiyor” çağrısının ardından, bu teknolojinin temel değeri ve faydalarını ele alan bir dizi toplantı ve tartışma gerçekleştiriliyor.

Bu toplantılardan birisi de Blockchain Alliance International (BAI) tarafından düzenlenen “The Innovation Forum” oldu. Foruma; Karadağ, Belarus, Tacikistan, Gürcistan, Azerbaycan, Honduras, Paraguay Üye Devlet Misyonlarından 40 büyükelçi, kıdemli diplomat ve temsilci, ITU / UNESCO Geniş Bant Komisyonu, BM-Kadınlar ve İslam İşbirliği Teşkilatı dahil çok taraflı kuruluşlar ve Çin Etnik Uluslararası Ekonomik İşbirliği, Çin Dijital Varlıklar Enstitüsü (CIDA), Singapur Tai-E Cyber-Tech Pte dahil olmak üzere akademi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Katılımcılar, SKH’lerin uygulanması ve izlenmesinde blokzinciri teknolojisinin kullanımını, küresel ekonomi için teknolojik eğilimleri ve gerçekleri, SKH’lere ulaşmak için yeni finansal çözümler geliştirmede çok paydaşlı ortaklıkları tartıştılar. Tanınmış bir ekonomist ve CIDA direktörü Prof. Jiaming Zhu, küresel kalkınmada güven krizi ve güven açığı arasındaki boşluğu doldurmada altyapı olarak blokzincirinin önemini vurgulayan bir açılış konuşması yaptı. Etkinlik sırasında BAI, dünya çapında blokzinciri teknolojilerinin konuşlandırılması için bir dizi kurumsal ve bireysel ortaklık yaptıklarını duyurdu.

Forum BAI’nin Birleşmiş Milletler ile işbirliğinde önemli bir adım. Forumun ve gelecekteki BAI etkinliklerinin sonuçları, BM Genel Sekreteri’nin Yeni Teknolojiler Stratejisinde tanımlanan 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündeminin gerçekleştirilmesini hızlandırmak ve değerlerle uyumunu kolaylaştırmak için bu çabaları destekleyecek.

Blockchain Alliance International, yeni teknolojilerin kullanımı yoluyla sürdürülebilir ve kapsayıcı gelişimi teşvik etmek ve kolaylaştırmak amacıyla bir sivil toplum kuruluşu. BAI, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, özel sektör, akademi ve dünyanın ülkelerinden ve bölgelerinden hükümet kurumlarıyla, insanların dijital yaşamlarını ve dijital yaşamlarını ilerletmek amacıyla işbirliği yapıyor.

Blockchain Türkiye Platformu da BAI ile bir iş birliği yapmak için görüşmelere başladı. Gelecek günlerde gelişmeleri duyuracağız.