Blokzinciri tabanlı finansal hizmetler dijital kimlik, itibar veya kredibiliteyi evrensel bir standart haline getirmek için ileriye yönelik büyük adımlar atmaya hazırlanıyorlar.

Findora CEO’su Charles Liu’ya göre merkezi olmayan finansın kabulü artarken hala spekülatörler kripto meraklıları ile sınırlıdır. Bunun temel nedeni ise günümüzdeki çoğu sistemin kullanıcı kimliğini ve itibarını birleştirememesi olarak görülüyor. Liu, finansal pasaportların hayatımıza girerek yeni nesil kimlik altyapısı ve kimlik bilgilerini doğrulama yoluyla kullanıcılara eksiksiz bir veri gizliliği sunabileceğini düşünüyor.

Kimlik için sağlam bir temel oluşturulması dünya çapındaki gerçek kullanıcılara, açık finans ve bankacılık hizmetlerini genişleterek kredi ve itibar konusunda fikir verecek.

Önümüzdeki yıl, denetlenebilir gizlilik merkezi olmayan finans (DeFi) için en önemli odak noktası olacak ve daha geniş bir şekilde açık finansmanı sağlayacak. Sıfır bilgi ispatı alanındaki Supersonic gibi yeni atılımlar denetlenebilir gizlilik sağlayarak kullanıcıların ve finansal hizmetlerin daha fazla bilgi vermeden uyumlu olduklarını kanıtlamasına olanak tanır.

Liu son olarak gelecek yıl blokzinciri teknolojisinin kurumsal kabulünün bir sonraki aşamasına tanık olabileceğimizi dile getiriyor. Blokzincirinin kurumsal düzeyde konuşlandırılması konusunda yenilenmiş bir coşku duygusu ve teknolojiden yararlanan birçok yüksek profilli şirket ile benimsenme arttıkça tüketicinin korunması ve mevzuata uygunluğun sağlanması yönünde önemli bir pivot olacak.