Wall Street Journal’in haberine göre Gary Gensler ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun yeni başkanı olabilir. Gensler şu adan blokzinciri ve para üzerine dersler veren bir MIT profesörü.

Daha önce Goldman Sachs’ta çalışan ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) başkanlık görevini yürüten Gensler, blokzinciri yanlısı olmasıyla biliniyor. Dolayısıyla Gensler’in yeni SEC başkanı olması kripto ve blokzinciri alanlarındaki düzenleyici çalışmaları etkileyebilir.

Gensler ayrıca MIT’nin Dijital Para Birimi Girişimi’nin de danışmanı. MIT son olarak varsayımsal bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) oluşturmak ve test etmek için Boston Federal Rezerv Bankası ile birlikte çalıştığını açıklamıştı.

Gensler 2018 yılında kongreye verdiği ifadede şu cümleleri kullanıyor: “Blokzinciri teknolojisi, finans dünyasını dönüştürmek için gerçek bir potansiyele sahiptir. Henüz üstesinden gelinmesi gereken birçok teknik ve ticari zorluk olmasına rağmen, iyimserim ve bu yeni teknolojinin başarılı olduğunu görmek istiyorum. Finansal sistemdeki maliyetleri, riskleri ve ekonomik kiraları düşürebilir.

Gensler ayrıca daha net kuralların, hem yerleşik hem de yeni kurulan firmaların blokzinciri teknolojisine veya kripto varlıklarına yatırım yapmayı daha kapsamlı bir şekilde keşfetmelerine olanak tanıyacağını da belirtmişti.

Kripto para birimleri ve blokzinciri teknolojinin sorunlarını iyi bir şekilde kavrayan Gensler’in SEC‘in yeni lideri olması ilerleyen dönemlerde düzenleyici netliği artırabilir. Henüz Gensler’in SEC Başkanı olup olmayacağı ile ilgili resmi bir açıklama olmadığını da belirtelim.

Blokzinciri düzenleyici sorunları çözmek için bir araç olabilir

KaynakLedger Insights