Fransa merkezli teknoloji şirketi Atos, blokzinciri teknolojisi tabanlı ekin sigortası çözümüyle Hindistan Ticaret Birliği’nden ödül kazandığını açıkladı.

NASSCOM Yıllık Teknoloji Konferansı Ödüllerinde “Yıkıcı Teknolojilerin Sanayileşmesi” kategorisinde yarışan proje, ödülü kazandı.

Atos, ödül kazanan çözümünün çiftçiler ve sigorta şirketleri arasındkia güven sağlamayı hedeflediğini söylüyor. Sistem bu güveni sağlamak için akıllı sözleşmeleri ve mobil ödemeleri kullanıyor.

Atos teknolojinin ayrıntılarını henüz açıklamadı ancak blokzinciri sektöründeki diğer örneklerden de yola çıkacak olursak varsayımsal bir senaryoda, sigorta şirketleri Atos’un çözümünü hava durumu verilerini toplamak ve aşırı yağmur ya da kuraklık gibi hava koşullarını ölçmek için kullanabilirler.

Mahsul sigortası veya genel olarak herhangi bir sigorta için temel problem bir hak talebini doğrulamak. Doğrulama işlemi fiziksel incelemeler ve kayıpların hesaplanması gibi birçok şeyi yapmayı gerektiriyor. Evrak düzeni artık hantal kalıyor ve bir iddiada bulunmak ayları bulabiliyor.

Atos yeni çözümüyle bu süreçleri daha hızlı ve güvenli bir hala getireceğini iddia ediyor. İlk olarak projenin pilotunu Kenya’da yapmayı planlayan şirket daha sonra platformu diğer bölgelere de yaymak istiyor. Atos bu platformu aracılığıyla çiftçilerin diğer finansal ürünlere erişmesini de sağlayacak.

2017 yılında, Atos ve Fransız tarım teknik enstitüleri ağı ACTA, tarım sektöründe blockchain için bir iş birliği yaptığını açıklamıştı. Görünen o bu iş birliğini 2 yıl sonra meyvesini vermeye başlıyor.

KaynakLedgerInsights