Ohio eyaletindeki blokzinciri teknolojisi odaklı bir yasa tasarısı temsilciler meclisi tarafından kabul edildi. Senatonun da onayı gelirse yasa, resmi devlet organlarının operasyonlarında blokzinciri teknolojisini kullanmasını sağlayacak.

Yasa tasarısında açık bir şekilde “Bir devlet kurumu, yetkisini kullanırken blokzinciri teknolojisi de dahil olmak üzere dağıtık defter teknolojilerini kullanabilir.” ifadesi yer alıyor.

Demokrat ağırlıklı bir grup tarafından desteklenen tasarı 89 oyla kabul edildi. Yasaya karşı olan sadece 2 hayır oyu vardı.

Geçtiğimiz yıllarda blokzinciri teknolojisi için bir merkez olma vizyonuyla gündeme gelen Ohio, blokzinciri kullanımı için yasama söz konusu olduğunda en aktif ABD eyaletlerinden biri. Eyalet 2018 yılında blokzinciri tabanlı verilerin kullanımını yasallaştırmıştı. Geçtiğimiz Mayıs ayında ise blokzinciri tabanlı oylama teklifi ile gündeme gelmişti.

Ohio ayrıca, 2018’in sonlarına doğru işletmelerin vergilerini Bitcoin ile ödemelerine imkân tanıyan ilk eyalet olmuş, ancak bu girişim daha sonra seçilen bir eylet haznedarı tarafından durdurulmuştu.

ABD sahteciliği önlemek için blokzinciri girişimlerinden yararlanıyor

KaynakCoinDesk