Kripto para dostu İsviçre, kripto para birimleri ve merkeziyetsiz finansmanın kapısını açan geniş kapsamlı yasalar geçirdi. Yeni mevzuat, şirketlerin dijital hisseler ve diğer ticareti yapılabilir varlıklar oluşturmasına olanak tanıyor.

Parlemento üyeleri tarafından İsviçre Senatosu’nda büyük bir üstünlükle kabul edilen mali ve şirket hukuku reformları, Temsilciler Meclisi’nde ezici bir üstünlükle onay alan ülkenin sözde Blokzinciri Yasası‘nı tamamlayan bir gelişme. Yeni mevzuatın önümüzdeki yılın başlarında yürürlüğe girmesi bekleniyor. İsviçre hükümeti, kripto para birimleri ve blokzinciri teknolojisini ana akım haline getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İsviçre FinTech sektörünün önde gelen isimlerinden olan dijital bankacılık uzmanı Urs Bolt, yeni yasaların hem yeni kripto finans şirketleri hem de mevcut geleneksel şirketler için işleri kolaylaştıracağını söylüyor.

Yeni düzenleme, dijital menkul kıymetlerin değişimini kapsıyor, kripto para borsaları için standartları belirliyor ve birçok kişinin ihtiyatlı olduğu bir sektörü meşrulaştırarak kara para aklama sorunlarını ele alıyor.

Bolt’un konuya yönelik açıklaması şu şekilde: “Alınan kararlar dünyadaki en uygun düzenleyici ortamlardan birini yaratacak. Ayrıca finans merkezinin dijital varlık alanında liderlik etmesine ve umarım yeni işleri CryptoValley’e çekmesine de izin verecek.

İsviçre’de blokzinciri ve FinTech danışmanı olan Efi Pylarinou hukuk reformlarını, “gerçekten yıkıcı bir teknolojinin ortaya çıkmasını desteklemek için doğru yöndeki çok güçlü bir sinyal” olarak nitelendiriyor.

İsviçre kapsamlı bir blokzinciri yasasını yürürlüğe koyan ilk ülke değil. Daha önce Malta ve Liechtenstein gibi ülkeler de benzer adımlar atmıştı. Ancak İsviçre’nin bu hamlesi, kapsamlı blokzinciri yasalarının kabul edildiği ilk büyük finans sektörü olması açısından ayrı bir önem taşıyor.

İsviçre Bankacılar Birliği blokzinciri firmalarına yardımcı olmak istiyor

KaynakDecrypt