Brezilya Merkez Bankası, ülke dijital ödemelere geçerken dijital para birimlerini düzenlemeye çalışıyor. Merkez Bankası Başkanı, dijital para birimleri için düzenleyici netlik oluşturmaya çalıştıklarını açıkladı.

Brezilya şu anda Latin Amerika’da dijital para birimlerinin benimsenmesi açısından lider konumunda yer alıyor. Endüstriyi denetleyecek bir düzenleme olmamasına rağmen şu anda durum böyle, ancak Merkez Bankası Başkanı Roberto Campos Neto bu durumu değiştirmeye kararlı görünüyor.

Amerika Konseyi tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşan Campos Neto, dijital para birimlerinin yükselişini kabul etti ve bu tür para birimlerinin, insanların ödemelerin çok hızlı, açık, güvenli ve her anlamda şeffaf olmasını istediklerinden dolayı yükselişte olduğunu vurguladı.

Başkan, bankanın yerel menkul kıymetler düzenleyicisi ile dijital para birimlerinin Pix gibi platformların yanında var olmasına izin veren ve ortalama Brezilyalı için daha kolay erişimi sağlayan yeni bir çerçeve uyarlamak adına görüşmelerin devam ettiğini de söyledi.

Merkez Bankasının bu hamlesi, Brezilya polisinin dijital parayla kara para aklamaya karşı bir soruşturma olan Uyum Operasyonu’nu başlatmasıyla birlikte geldi. Operasyona yaklaşık 150 federal polis memuru katıldı ve şimdiden ülke çapında düzinelerce el koyma emri çıkarıldı.

Brezilya kapsamlı bir düzenleme çıkartarak bu tür olayların önüne geçmek ve teknolojinin potansiyelinden tam anlamıyla yararlanmak istiyor.

Liverpool Sorare’in blokzinciri platformuna katıldı

KaynakCoinGeek