Premier Lig şampiyonu Liverpool, blokzinciri koleksiyon girişimi Sorare’in platformuna katılan futbol kulüpleri arasına girdi.

Liverpool ile yapılan bu anlaşma, PSG, Bayern Münih, Real Madrid ve Juventus ile yapılan önceki lisans anlaşmalarıyla birlikte Sorare’i Avrupa’nın en iyi beş ligindeki şampiyonlarından kartlar sunan türünün ilk ağı haline getiriyor.

Sorare, taraftarlara profesyonel futbol oyuncularının takas edilebilir kartları sunan bir platform. Taraftarlar bu kartlarla fantezi futbol liglerine ve haftalık yarışmalara katılabiliyor. Kullanıcılar farklı takımlardaki oyuncuların tokenize edilmiş kartlarını satın alarak kendi kadrolarını kurabiliyorlar. Bu kadrolardaki oyuncuların gerçek hayattaki performansına bağlı olarak daha fazla kart ya da ETH kazanabiliyorlar.

Ethereum blokzincirinde çalışan platform kriptoya yabancı olan kullanıcılara daha kolay bir deneyim sunmak adına son olarak Opera ve kripto uygulaması Ramp ile anlaştığını açıklamıştı

Sorare’in hedefi platformunu 20 futbol ligine yaymak. Girişimin şu anda 15 farklı ligden 107 takımla lisans anlaşması bulunuyor, ancak sadece Kore ve Japonya liglerindeki takımların tamamı var. Diğer ligler ise platformda parça parça yer alıyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında blokzinciri koleksiyon platformu 3,5 milyon dolarlık bir tohum yatırımı almıştı. Analiz sitesi NonFungible’a göre platform üzerindeki yapılan alım satım işlemlerinin tüm geliri Sorare’e gitmemesine rağmen platform 2020’nin sonunda yaklaşık 7 milyon dolarlık toplam satışa ulaştı.

Blokzinciri tabanlı koleksiyon kartlarının kullanımı futbol kulüpleri arasında hızla artıyor. Hatta bazı kulüplerin bu iş için birden fazla platformla anlaşması bulunuyor. Örneğin, Bayern Münih ve Real Madrid’in, Sorare’nin rakibi Fantastec ile de ortaklığı bulunuyor.

KaynakLedgerInsights