Avrupa merkezli fantezi futbol oyunu ve dijital koleksiyon platformu Sorare, 680 milyo dolar değerindeki Seri B yatırım turunu tamamladığını açıkladı.

Yatırım turuna, SoftBank Vision Fund, LionTree, Bessemer Ventures, IVP, Hillhouse ve Atomico gibi şirketler katıldı. Yeni yatırım turuyla birlikte Sorare’in değerlemesi 4,3 milyar dolara çıktı.

Sorare, 2021 Ocak ayından bu yana platformunda 150 milyon doların üzerinde dijital kart ticareti yaptığını ve şu anda 600.000’den fazla kayıtlı kullanıcısı olduğunu söylüyor.

2020’nin ikinci çeyreğinden 2021’in ikinci çeyreğine kadar şirket, satışlarının bir önceki yıla göre 54 kat arttığını söyleyen Paris merkezli şirket, yeni yatırımları büyümeyi hızlandırmak ve futbol koleksiyonlarının temas hatlarının dışına çıkmak için kullanacağını söyledi.

Şirketin CEO’su Nicolas Julia, kendini kanıtlamış bu modeli dünyadaki diğer spor hayranlarına da tanıtmak için bir fırsat gördüklerini ve yakın zamanda ABD’de bir ofis açmayı planladıklarını belirtti. Şirket futbolun yanı sıra, basketbol, Amerikan futbolu ve beyzbolu da takip ediyor.

Sorare, geçtiğimiz Şubat ayında girişim sermayesi şirketi Benchmark tarafından yönetilen 50 milyon dolarlık bir Seri A yatırım turunu tamamlamıştı. Platform halihazırda Bayern Münih, Juventus, Real Madrid ve Liverpool gibi Avrupa’nın en popüler takımlarından bazılarının NFT’lerine ev sahipliği yapıyor.

Sorare, LaLiga ile NFT anlaşması imzaladı

KaynakCoinDesk