Spor odaklı NFT platformu Sorare, tüm futbolcuların dijital kartlarını piyasaya sürmek için La Liga ile ortaklığa gittiğini açıkladı.

Dünyanın en iyi 5 liginden biri olan LaLiga ile yapılan ortaklık, Sorare’i 2022’nin sonuna kadar en iyi 20 küresel ligdeki tüm kulüpleri kadrosuna alma hedefine bir adım daha yaklaştırıyor.

NFT tabanlı fantezi futbol oyunu sunan Sorare, kullanıcıların kartları haftalık olarak 5 oyuncudan oluşan bir takımda kullanarak toplamasına takas etmesine olanak tanıyor.  Oyunda kartların performansı, futbolcuların sahada nasıl oynadığına bağlı. Haftalık olarak oynanan maçlarda en iyi sonuç alanlar ise kripto para ile ödüllendiriliyor.

Bir fantezi spor ürünü olarak Sorare’nin teklifinin kalitesi, mümkün olduğu kadar çok takımdan fikri mülkiyet lisansı alabilmesine bağlı. Şirket LaLiga ile yaptığı anlaşmayla sunduğu teklifin kalitesini artırmayı hedefliyor. LaLiga ile ortaklıktan önce Sorare’nin ağında Real Madrid, Barcelona ve ​​Atletico Madrid gibi kulüpler halihazırda bulunuyordu.

Sorare’nin ağında dünyanın her yerinden ekipler bulunuyor. Kullanıcıların çoğunluğu Avrupa’da yoğunlaşırken, spor dünyasındaki NFT’ler dünya çapında tanınmaya başlıyor. Konuyla ilgili olarak Sorare CEO’su Nicolas Julia’nın açıklamaları şöyle: “NFT’ler hayranların bir araya gelmelerine ve sevdikleri sporların sahipliğini hissetmelerine olanak tanıdığı için küresel spor fandomunun geleceğidir. Bu ortaklık sadece Sorare’in NFT spor alanında büyüyen liderliğinin bir işareti değil, spor dünyası tarafından Sorare’in NFT’ler aracılığıyla taraftarları sporla buluşturma konusundaki benzersiz yeteneğini, planlarının çok önemli bir parçası olarak gördüğünün önemli bir işaretidir.”

Sorare, NFT koleksiyonu için Alman Futbol Federasyonu’yla anlaştı

KaynakLedger Insights