Blokzinciri tabanlı fantezi futbol oyunu Sorare, Almanya’nın mevcut kadrosundaki oyuncuların dijital kartlarını oluşturmak için Alman Futbol Federasyonu ile bir lisans anlaşması imzaladı. Bu anlaşma, Fransa’yla birlikte Sorare’in bir ulusal futbol takımıyla yaptığı ikinci anlaşma oldu.

Spor dünyasındaki geleneksel kart koleksiyonculuğunu dijital koleksyionculuk almaya başladı. Koleksiyonculuğun yanı sıra Sorare, bu teknolojiyi haftalık bir futbol fantazi ekosistemini desteklemek için kullanıyor.

Oyunda taraftarlar, diğer Sorare taraftarlarına karşı beş karttan oluşan bir kadro kuruyor ve performanslarını, futbolcuların haftanın futbol maçlarındaki gerçek performanslarına dayalı olarak ölçüyorlar. Fantezi futbol oyununun galipleri, diğer kartlar veya kripto para birimi için kullanılabilecek ve karşılığında gerçek parayla değiştirilebilecek ödüller kazanıyor. Kartlar, bulunabilirliklerini ve özgünlüklerini sağlayan, değiştirilemez token’lar (NFT’ler) olarak basılıyor.

Sorare geçtiğimiz yıl boyunca daha da popüler bir platform haline geldi. Bunun bir nedeni de elbette pandemi. Futbol taraftarları sahada bir aksiyon yaşayamayınca oyuna dahil olmak için yeni bir yol aradılar. Sorare de bu açından taraftarların hem takımlarıyla hem de oyunla farklı bir etkileşim kurması için alternatif sundu.

Pademinin yanı sıra Sorare, dünyanın en iyi futbol takımlarıyla sözleşme imzalamak ve platformu dünyanın dört bir yanına genişletmek için de büyük çaba sarf etti. Şu anda şirketin ağında 140 takım bulunuyor.

Sorare’in Alman futbolcuların NFT’lerini basmak için yaptığı anlaşmanın özel olmadığını hatırlatalım. Geçtiğimiz hafta federasyonu, NFT ticaret platformu Fanzone ile de bir ortaklık yaptığını duyurmuştu.

Tarafter token’lar ve NFT tabanlı oyunlar blokzinciri teknolojisinin spor dünyasındaki en büyük varlığından biri haline geliyor. Sorare bu alanda kapsamını genişletmeye çalışırken piyasada her geçen gün farklı bir rakiple karşılaşıyor.

Ubisoft ve Sorare’den blokzinciri tabanlı oyun ortaklığı

KaynakLedgerInsights