Ubisoft’un Stratejik İnovasyon Laboratuvarı, fantezi futbol oyunu olan One Shot League’in geliştirilmesi için Jupiler Pro League ve Sorare ile bir ortaklık yaptığını duyurdu.

Oynaması ücretsiz olan One Shot League, oyuncuların Jupiler Pro League futbolcularının önceden seçilmiş bir destesinden 5 oyunculu bir takım oluşturmasını ve bu takımlarla mücadele etmesine dayalı bir oyun. Oyunun beta sürümü 5 Mart 2021’de erişilebilir olacak.

Oyun, Ethereum‘a dayalı blokzinciri teknolojisini kullanan fantezi futbol oyunu Sorare ile ortaklaşa bir şekilde yürütülecek. Dolayısıyla oyuncular hem One Shot League hem de Sorare’de oyun içinde topladıkları kartlara sahip olabilecekler.

Ubisoft Blokzinciri Girişimi Direktörü Nicolas Pouard’ın konuya yönelik açıklamaları şöyle: “One Shot League ile blokzincirinin oyunculara dijital kart koleksiyonlarıyla nasıl daha fazla oynama fırsatı verdiğini gösteriyoruz. Blokzinciri oyuncuların bugün her iki fantezi futbol dünyasında da aynı kartla oynamasına izin veriyor, ancak yarın farklı kullanım veya kurallarla çok çeşitli oyun ve ortamlarda eğlenmelerine de olanak tanıyabilir.

Sorare, Ekim 2019’da yeni kurulan Entrepreneurs Lab’in bir parçası olarak Paris kampüsünde Ubisoft ile iş birliği yapmaya davet edilmişti.

Sorare’e 50 milyon dolarlık yatırım

KaynakGamesIndustry