Fransa merkezli blokzinciri girişimi Sorare, Benchmark öncülüğünde 50 milyon dolar değerinde yatırım aldığını açıkladı. Yatıırımcılar arasında Barcelona futbolcusu Antoine Griezmann da yer alıyor.

Blokzinciri tabanlı fantezi futbol oyunu Sorare, kullanıcıların topladıkları futbolcu kartlarıyla takım kurup başkalarıyla mücadele etmesine olanak tanıyor. NFT kullanan oyun böylelikle oyuncunun kartlarının benzersiz olmasını sağlıyor. Bu benzersiz kartlar oyun içinde takas edilebiliyor.

Ethereum blokzincirini kullanan Sorare, şimdiye kadar Liverpool, Paris-Saint German, Bayern Munich ve Juventus gibi kulüpler dahil olmak üzere toplamda 126 futbol kulübüyla anlaşma imzaladı. Sorare son 3 ayda hacimlerinin ayda %52 oranında büyüdüğünü söylüyor.

Bu tür oyunlar futbol kulüpleri için küresel bir hayran kitlesiyle etkileşim kurmalarını sağlıyor. Kulüpler ve sporcular Sorare oynayan taraflarlarına özel teklifler sunabiliyorlar. Şirketin amacı dünya çapındaki en iyi 20 futbol ligine girmek.

Sorare CEO’su Nicolas Julia’nın konuya dair açıklamaları şöyle: “Sorare futbol sevgimizden doğdu. Hayranların futbolla ve küresel bir toplulukla bağlantı kurabileceği, tutkuyla beslenen bir oyun deneyimi inşa ediyoruz. Sorare’de oyuna gerçekten sahip olabilirler.

Sorare bu yeni yatırımıyla beraber bugüne kadar toplamda 60 milyon dolar değerinde yatırım toplamış oldu.

Liverpool Sorare’in blokzinciri platformuna katıldı

KaynakLedgerInsights