Brezilyalı bir et üreticisi firma, ülkede yaşanan orman kayıplarını engellemek için 182 milyon dolarlık bir fon duyurdu. Fonun bir kısmı sorunu çözmek üzere blokzinciri teknolojisi için kullanılacak.

Küresel ölçekte çevrecilerin en fazla tepkisini çeken konulardan birisi Brezilya’daki et üreticilerinin sığır otlaklarını genişletmek üzere ormanlık alanları yok etmesi.

Reuters’in haberine göre; dünyanın önde gelen et işleme ve paketleme firması olan Brezilya merkezli JBS, yaptığı bir açıklamayla, Güney Amerika’da orman kayıplarının artan kötü etkileriyle mücadele etmek için blokzinciri teknolojisini kullanacağını duyurdu.

Şirket 2025 yılına kadar tüm tedarik zincirini blokzinciri kullanarak izleme sözü verdi.

JBS gibi et reticileri, ormanları yasa dışı olarak kesen çiftliklerden et tedarik etmemeye çalışıyor. ancak bu gayret sadece nihai tedarikçilerinden gelen faaliyetleri dikkate alabiliyor ve dolaylı tedarikçiler bu engellerin etrafından dolaşabiliyor.

JBS’e göre, blokzinciri teknolojisi bu sorun için bir çözüm sunabilir. Şirket bu amaçla Amazon yağmur ormanları bölgesinde sosyal ve ekonomik kalkınmayı teşvik etmek için 182,77 milyon dolarlık bir fon kurduğunu duyurdu ve önümüzdeki beş yıl içinde 44 milyon doların üzerinde yatırım yapacak.

Fonlar, JBS’nin hem doğrudan hem de dolaylı olarak et tedarik ağındaki her tedarikçiyi izleyen kapsamlı bir blokzinciri sistemi oluşturmasına olanak tanıyacak.

KaynakDecrypt