Çin’in merkezi olmayan uygulamalar ve token’lar oluşturmak için izinli bir blokzinciri ağı olan Blokzinciri Hizmet Ağı (BSN) 2021’in ikinci yarısına kadar merkez bankası dijital parası entegrasyonunu tamamlamı planlıyor.

Çin hükümeti onaylı BSN şu anda evrensel bir dijital ödeme ağı (UDPN) üzerinde çalışıyor. BSN tarafından yapılan açıklamada farklı ülkelerden gelen CBDC’lerin ağ tarafından destekleneceğini iddia ediliyor.

UDPN ağı, standartlaştırılmış bir dijital para birimi transfer yöntemini ve ödeme prosedürünü etkinleştirmek için bankacılık, sigorta, ERP ve mobil uygulamalar gibi herhangi bir sistem ile API bağlantısı aracılığıyla kullanılabilecek.

CBDC destekli dijital ödeme ağı

BSN’in paylaştığı blog yazısında dijital para birimi ağına yönelik kullanılan ifadeler şöyle:

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC’ler), güvenli ve devlet destekli ödeme yöntemi olarak dünya çapında benimseniyor. Birçok merkez bankası, nakit kullanımının giderek azaldığı dijital bir dünyada CBDC’leri gerekli görüyor. BSN, birkaç uluslararası banka ve teknoloji şirketiyle çalışarak, çeşitli ülkelerin CBDC’lerine dayalı olarak beş yıl içinde bir dijital para ödeme ağı kurmayı planlıyor. Bu dijital ödeme ağı, mevcut ödeme ve dolaşım yöntemini tamamen değiştirerek, herhangi bir bilgi sistemi için standart bir dijital para transfer yöntemi ve ödeme prosedürü sağlayacak.

BSN, kısa süre önce bulut bilişim projesi Oasis, meta protokol Polkadot ve Çin merkezli halka açık blokzinciri Bityuan gibi birden fazla kamu projesine bağlantı kurmuştu. Ağ, bu yıl toplam 30 halka açık blokzinciri ile entegrasyonları tamamlamayı bekliyor.

Çin’in ulusal blokzinciri projesine Polkadot desteği ekleniyor

KaynakBSN