LVMH mücevher markası BVLGARI Japonya’daki Bvlgari X Save the Children koleksiyonuyla ilgili bağışları izlemek için blokzinciri teknolojisini kullanacak.

Yeni blokzinciri tabanlı özellik, alıcıların bağışlarının kullanımını takip etmelerini ve gelirlerin etkileşimli bir dijital deneyim aracılığıyla toplulukları nasıl etkilediğini anlamalarını sağlamak için satılan her mücevher parçası için dijital bir sertifika verecek.

Şimdiye kadar, gençlik yardımında dört kilit alana 100 milyon dolar bağışlandı. Bu alanlar güçlendirme, acil yardım, eğitim ve yoksulluğun azaltılması oldu. Dijital deneyim sayesinde alıcılar, her alan hakkında daha fazla şey keşfedebilir ve Bvlgari’nin bağışlarından yararlanan çocuklarla ilgili hikayeleri okuyabilir.

Blokzinciri, hayır kurumlarına bağışları artırmak isteyen girişimler için harika bir araç. Bağışların yanı sıra teknoloji farklı alanlarda da hayır kurumlarına yardımcı olabiliyor. Red Cross, Kenya’da bir blokzinciri kredi sistemi işletiyor, UNICEF ise 2019’dan beri kripto para birimlerinde bağış kabul eden bir fonu var.

Bvlgari Save The Children koleksiyonunda kullanılan blokzinciri, muhtemelen LVMH tarafından başlatılan Aura blokzinciri ağı olacak. Aura, ortak markaların müşteri deneyimlerini geliştirmek için çalışan lüks markalar LVMH, Prada ve Richemont tarafından desteklenen bir blokzinciri konsorsiyumu. Oluşturulan konsorsiyumun ana hedeflerinden biri, orijinallik çözümleri ve dijital sertifikalar aracılığıyla markaları sahteciliğe karşı korumak.

Plastik izlenebilirliği IBM Blokzinciri ile sağlanacak

KaynakLedger Insights