Carrefour, tekstil ürünlerini izlemek için blokzinciri teknolojisini kullanacak. Süpermarket zinciri, 2018’den beri IBM Food Trust’ın bir üyesi ve ağ üzerinde uygulanan bir dizi özel markalı gıda ürününe sahip.

Tekstil hamlesi, Carrefour tarafından blokzinciri izlenebilirliği için denenen ilk gıda dışı ürün olacak, ancak aynı teknolojiyi kullanılacak.

İlk etapta Carrefour’un TEX nevresim ve bebek giysileri serisinden Fransa ve İspanya’daki 450 ürünün izi sürülecek. Amaç Carrefour’un kendi tekstil markası olan tüm Tex BIO ürünlerinin tedarik zincirlerine blokzinciri uygulamak.

Gıda ürünlerinde olduğu gibi blokzinciri tabanlı takip sistemiyle müşteriler cep telefonlarıyla bir QR kodunu tarayarak üründeki verilere erişebilecekler. Kodda yer alan bilgiler, üretim yeri ve tarihini, ürünün bileşimini, pamuk yetiştirme yöntemini ve çevreyle ilgili sertifikaları içerecek.

Tekstil ürünlerini blokzinciri ile izleme girişimi, Carrefour’un 2030 yılına kadar sürdürülebilir ve izlenebilir olması için seçkin markalı ürünlerinde %100 doğal hammadde bulundurma taahhüdüne de paralel.

Blokzinciri teknolojisine yabancı olmayan Carrefour, sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaları herkes için erişilebilir kılmayı amaçlayan Act for Food küresel programını geliştirmek için teknolojiyi kendi markalarında uyguluyor. IBM Food Trust ve şirket tarafından uygulanan diğer blokzinciri çözümleri ile ortaklıklar, tüketicilerin sürdürülebilirlik ve etik üretime ilişkin bilgilere kolayca erişmesini ve bilinçli tüketimi teşvik etmesini sağlıyor.

Nestlé ve Carrefour bebek mamasını blokzinciri ile izleyecek

KaynakLedger Insights