Çin’in Merkez Bankası’nın dijital para birimi, 35 Çin bankasının mobil uygulamalarına dijital yuan cüzdanları yerleştirmesiyle giderek daha fazla tüketiciye ulaşıyor.

Devlete ait haber ajansı Shanghai Securities Journal, küçük ve orta ölçekli bankaların, müşterilerine e-CNY hizmetleri sunmaya hazırlandığını bildirdi.

35 arasında anonim şirketler, şehir bankaları ve bazı kırsal kredi kooperatifleri de bulunuyor. Dijital yuan için yapılan ilk testler yalnızca Çin’in altı büyük devlet bankasını içeriyordu.

Haberde üçü yabancı olmak üzere 94 bankanın yeni bir takas platformu aracılığıyla dijital yuan’a erişmeyi planladığı belirtildi. Takas platformu, Şanghay merkezli özel bir takas odası ve teknoloji sağlayıcısı olan City Bank tarafından inşa edildi.

Yerel basında dün çıkan haberlere göre, daha önce denemelere katılan ve hatta fon sağlayan e-ticaret devi JD.com da CBDC’yi ticari müşteriler için platformunda başarıyla test etti.

Dijital yuan için denemeler ülke çapında genişliyor. Çin Merkez Bankası 2022 Pekin Kış Olimpiyatları sırasında da test edeceğini söyledi.

Dijital Yuan Pekin toplu taşımasında kullanılmaya başlandı

KaynakCoinDesk