Çin Merkez Bankası (PBoC) yaptığı resmi açıklamada dijital yuan’ın hala araştırma ve test sürecinde olduğunu söyledi.

Merkez Bankası, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada bahsi geçen dijital para hakkında çıkan haberlerin yanıltıcı olduğunu, henüz bir para biriminin yayınlanmadığını ve test sürecinde olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada: “Çin Merkez Bankası (PBoC) yasal olarak dijital bir para birimi (DC / EP) yayınlamadı ve işlem yapmak için herhangi bir varlık alım satım platformuna yetki vermedi.” ifadesi yer alıyor.

Piyasadaki bazı haberlerin lansman için yanlış bir takvim ileri sürdüğünü belirten Merkez Bankası, dijital paranın çıkış tarihiyle ilgili olarak ise herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Son zamanlarda Çin’in, merkez bankası destekli bir dijital para çıkartacağı haberlerinin arkası kesilmiyordu. PBoC Dijital Para Araştırma Enstitüsü Başkanı Mu Changchun yaptığı bir açıklamada, Çin’in 2014 yılından beri dijital para üzerine çalıştığını ve artık neredeyse piyasaya sürülmeye hazır olduğunu söylemişti.

Öte yandan birçok anonim kaynak da Çin Merkez Bankası’nın her an dijital parasını piyasaya süreceğine dair açıklamalarda bulunmuştu. Banka bu söylentilerden rahatsız olmuş olacak ki daha fazla karmaşıklığa sebep vermemek için çıkış tarihi ile ilgili haberleri yalanladı.

KaynakThe Block