Jamaika Devlet Başkanı Andrew Holness tarafından yapılan bir açıklamaya göre ülke, 2022 yılında merkez bankası destekli dijital para birimi (CBDC) çıkartmayı planlıyor.

Holness konuyla ilgili olarak “Bu, Jamaika’nın dijital ödeme mimarisi için bir temel görevi görecek ve daha fazla finansal katılımı kolaylaştıracak. Ayrıca Jamaika halkı için bankacılık maliyetini düşürürken işlem hızını artıracak.” ifadelerini kullanıyor.

Dijital Jamaika dolarının planlanan 2022 lansman duyurusu, Holness’in başarılı olduğunu söylediği 2021 pilot çalışmasının hemen ardından geliyor.

Geçen yılın Aralık ayında, Jamaika Bankası (BOJ), 9 Ağustos’ta 230 milyon dolar değerinde dijital para bastığını açıklayarak pilot uygulamanın sonuçlarını yayımladı. Pilot çalışmasının ardından banka cüzdan sağlayıcılarına 1 milyon dolar CBDC dağıttı. Bundan iki ay sonra ise mevduat kabul eden bir kurum olan National Commercial Bank’a (NCB) CBDC olarak 5 milyon dolar daha verdi.

NCB daha sonra küçük tüccarlarla yapılan işlemler de dahil olmak üzere kişiden kişiye işlemler gerçekleştiren 57 müşteriyi bünyesine kattı.

2021 duyurusunda BOJ, 2022’nin ilk çeyreğinde ulusal bir sunum planladığını söylemişti.

Güney Kore CBDC testlerini ilerletiyor