CBDC üzerindeki çalışmalarını sürdüren İngiltere Merkez Bankası (BoE) araştırmalarını ilerletmek için üçüncü parti bir çalışma grubu oluşturduğunu açıkladı.

Merkez Bankası’nın yayımladığı listede, yeni nesil bankalar ve ödeme dünyasının önde gelen şirketlerinin yanı sıra kripto sektöründe faaliyet gösteren firmalar da yer alıyor. “Engagement Forum” ve “Technology Forum” olarak adlandırılan çalışma gruplarında PayPal, Monzo, Starling, Checkout.com, ConsenSys, R3, Visa ve Mastercard gibi isimler yer alıyor.

BoE’nin açıklamasına göre “Engagement Forum”un amacı CBDC ile ilgili politika hususlar ve işlevsel gereklilikler hakkında stratejik girdi toplamak. “Technology Forum”u ise bankanın bir CBDC tasarlama, uygulama ve çalıştırmasının teknolojik zorluklarını anlamasına yardımcı olacak.

Yeni çalışma grupları, BoE’nin bir gün onu desteklemek için bir tür özel sektör ekosistemi olarak hizmet edebilecek türden şirket ve paydaşlardan girdi toplamasının bir yolu olarak hizmet edecek.

İngiltere Merkez Bankası’nın CBDC’leri kullanıp kullanmayacağı hala belirsizliğini sürdürüyor, ancak son zamanlarda bankanın içinden gelen açıklamalar ve yapılan hamleler bunun ciddi bir şekilde değerlendirildiğini gösteriyor.

İngiltere Merkez Bankası CBDC yol haritasını yayımladı

KaynakThe Block