Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in blokzinciri teknolojisini destekleyeceklerini açıklamasının ardından Çin’de blokzinciri ile ilişkili yapılan aramalar rekor kırdı.

Açıklamanın ardından geçtiğimiz Cuma günü blokzinciri kelimesi Baidu’da 72.049 defa arandı. Bu dair önceki güne oranla %1382 artış anlamına geliyor. Aynı kelime WeChat’te de yüzde 329’luk bir büyüme gösterdi ve toplamda 3.331.874 kez arandı.

Oluşan bu pozitif momentum hafta sonu boyunca da devam etti. Blokzinciri ile ilişkili aramalar Hem WeChat hem de Baidu’da yüzde 170 oranında artış gösterdi.

Buna karşın ‘Bitcoin’ kelimesi blokzinciri kadar güçlü bir yükseliş gösteremedi. Hatta daha sonra hem WeChat hem de Baidu’da yüzde 5 oranında küçük bir düşüş gözlendi.

Çinli internet kullanıcıların blokzinciri teknolojisine olan bu ani ilgisi Başkan Şi’nin açıklamalarından kaynaklanıyor. Geçtiğimiz Perşembe günü Komünist Parti liderliğindeki bir toplantıda Şi, Çin’in blokzinciri teknolojisini geliştirmesini ve bu teknolojide lider konumda olması gerektiğini vurguladı. Bu açıklamalarla birlikte partinin merkez komitesinin ilk kez blokzinciri üzerinde topluca çalıştığı tahmin ediliyor.

Her ne kadar bugüne dek çeşitli Çinli hükümet yetkilileri blokzinciri ve kripto para birimleri hakkında yorumlar yapmış olsa da Şi’nin devreye girmesi Pekin’in verdiği en yüksek profilli blokzinciri onayı anlamına geliyor.

KaynakTheBlock