Çin ve ABD arasındaki ticaret savaşları Çin’in ekonomisini ciddi ölçüde etkilese de ülke hala teknolojik açıdan büyük adımlar atmaya devam ediyor. Çin’in blokzinciri teknolojisi üzerindeki hakimiyeti 2020 yılında da devam edecek gibi görünüyor.

Zorluklara rağmen Çinlilier, ülkeyi blokzinciri ve kripto para birimlerinde lider yapacak uzun vadeli hedeflerine ulaşmak için hızla ilerliyorlar. Ülke ‘dünyanın en büyük ekonomisi’ unvanını almak için yıkıcı ve yenilikçi teknolojileri yakından takip ediyor.

Blokzinciri ve dağıtık para birimleri de Çin’in küresel hakimiyeti açısından büyük bir önem taşıyor. Mevcut komünist rejim Bitcoin’i pek sevmiyor, ancak dijital para birimlerini, özellikle de kendilerinin çıkartacağı dijital yuanı benimsemek için ciddi çaba harcıyor.

2019 yılında Çin ekonomisi ABD – Çin ticaret savaşları nedeniyle bazı endüstriyel sorunlar yaşadı. Yine de Çin’in mega kentleri ve küresel ölçekli projeleri ülkenin uzun vadeli büyüme planlarını destekliyor.

Bu mega kentler blokzinciri hakimiyetiyle yaklaşan büyüme dalgasını desteklemek için önemli bir rol oynayacak. İnsanların kırsal alanlardan kentsel alanlara göçü, yaygın endüstriyel ekosistemin çok daha yüksek bir büyümeye ulaşmasına imkan sağlayacak. Bu aynı zamanda yaşlanan nüfus sorununun üstesinden gelmeye de yardımcı olacak.

5G teknolojileri Çin’in hâkim olmasını istediği bir başka alan. Bitcoin madenciliği söz konusu olduğunda zaten bir süper güç. Çinli madenciler kripto para madenciliği üzerinde büyük etkiye sahipler. Sichuan şu anda ucuz elektrik ve toprak sunduğu için küresel bir madencilik merkezi konumunda. Bu açıdan bakacak olursak 5G teknolojisinin gelişmesiyle birlikte Çin’in blokzinciri hakimiyeti katlanarak artabilir.