Çin merkezli üç şirket 1 milyar dolar değerinde bir blokzinciri fonu kurmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre “Küresel Dijital Banka Konsorsiyumu Blokzinciri Yatırım Fonu” adı verilen fon, FinTech firması HDFH, Zhongguancun Özel Sermaye ve Risk Sermayesi Birliği (ZVCA) ve Yillion Bankası tarafından başlatılacak.

HDFH, fonun büyüklüğünün 6 yıllık yatırım aşaması ve 2 yıllık çıkış aşamasından oluşan bir vadeyle yaklaşık 1 milyar dolar değerinde olacağını söyledi.

Yatırım fonu dijital bankalara ve dünya çapında “kanıtlanmış” fintech altyapı platformlarına odaklanacak. HDFH Başkanı Cao Tong yaptığı açıklamada: “İlk adım bir bankaya yatırım yapmak ve dijital dönüşümünü sağlamak. İkinci adım ise blokzinciri tabanlı küresel bir dijital banka konsorsiyumu oluşturmak.” ifadelerini kullandı.

Yatırım fonu diğer ülkeler ve bölgeler dışında Çin, Singapur ve Avustralya’daki girişimleri hedefliyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in blokzinciri teknolojisinin gelişiminin hızlandırılması gerektiğini söylemesinden bu yana Çinli firmalardan gelen blokzinciri haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu teknoloji konusunda halihazırda aktif bir ülke olan Çin, resmi desteğin sunulacağı haberinden sonra blokzinciri teknolojisine koşar adım ilerliyor. Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Çin’deki blokzinciri firmalarının sadece yüzde 10’unun gerçek anlamda blokzinciri kullandığını da duyurmuştuk.

KaynakTheBlock