Bankacılık devi Citi, teknoloji devi IBM ve Fransız oyun geliştirme firması Ubisoft, Singapur hükümeti destekli blokzinciri hızlandırıcısı Tribe’ın kurumsal ortakları oldu.

Tribe Accelerator yaptığı duyuruda, üç şirketin ürünlerini pazarlamaya ve operasyonlarını Singapur’un ötesinde küresel çapta ölçeklendirmeye katkıda bulunmaya yardımcı olacağını söyledi.

Hızlandırıcı dört aylık programın ikinci sürümüne ev sahipliği yapıyor ve çeşitli endüstrilerden farklı girişimleri içeriyor. Örnek verecek olursak Binance destekli dijital kimlik yönetimi firması Torus ve SGInnovate destekli blokzinciri dijital haklar girişimi AID:Tech diğerlerinin yanı sıra katılan girişimler.

Tribe Accelerator 2018 yılının Aralık ayında kurulmuştu. Hızlandırıcı, ülkedeki girişim ekosistemini geliştirmeye yönelik çalışmalarda bulunan devlet kurumu Enterprise Singapore tarafından desteklenmişti. Hızlandırıcı programının ilk sürümü diğerleri ile birlikte BMW Group Asia, Intel ve Nielsen gibi kurumsal ortakları da içeriyordu.