Blokzincir teknolojisi çözümleri sunan yazılım şirketi ConsenSys ethereum ağı üzerinde çalışan 7 blokzinciri projesine 175 bin dolar verdi.

Bu projeler arasında bir ethereum yazılım istemcisi olan Lighthouse, açık finansman için ademi merkeziyetçi bir ağ olan Tellor ve merkezi olmayan uygulama oluşturma hizmeti Alice gibi şirketler de bulunuyor.

ConsenSys Deneyimsel Pazarlama Müdürü Yadira Blocker konuyla ilgili olarak: “1. dalgada çok fazla uygulama gördük ama bunlar çok da güçlü değillerdi. İkinci dalgada daha güvenilir ekipler ve benzersiz fikirlerin masaya geldiğini görmeye başladık” ifadelerini kullandı.

ConsenSys’in üçüncü hibe dalgası için başvurular geçtiğimiz aydan beri açık. Kalan ödül miktarı ise 220 bin dolar. Şirketi bu yılın Şubat ayında başlattığı hibe programına şimdiye kadar 150’den fazla başvuru geldi.

ConsenSys’in Şubat ayından beri düzenli bir şekilde sürdürdüğü bu hibe programı birçok blokzincir projesini kendisine çekmeye başarıyor. Böylelikle yeteri kadar görünürlük ve finansmanı olmayan blokzincir projeleri henüz yolun başındayken kaybolup gitmiyor, projelerini geniş kitlelere yaymak için bir fırsat yaklamış oluyorlar. Hibe programının ilk dalgasına katılan projeler ile sonraki dalgaya katılan projeler arasındaki fark blokzincir ekosisteminde ürün geliştirmek isteyenlerin giderek ayakları yere daha sağlam basan işler ortaya koymaya çalıştıklarını gösteriyor.

KaynakTheBlock