Brooklyn merkezli blokzinciri girişimi ConsenSys, JP Morgan Chase’in blokzinciri platformu Quorum’u satın aldığını açıkladı.

Anlaşmanın bir parçası olarak JP Morgan, ConsenSys‘e stratejik bir yatırım da yapmış oldu. Ancak şirketler ilişkinin devam eden mali koşullarını açıklamayı reddetti.

Reuters geçtiğimiz Şubat ayında bu iki şirketin anlaşma yolunda ilerlediğine dair iddiaları paylaşmıştı.

Blokzinciri, kripto para birimi işlemlerinin altyapısını sağlayan bir teknoloji olarak olarak on yıldan daha uzun bir süre önce ortaya çıkmıştı. O zamandan beri bankalar ve diğer büyük şirketler, yeni ortaya çıkan teknolojiyi kullanarak bir dizi iş uygulamasını geliştirmek ve test etmek için milyonlarca dolar yatırım yapıyorlar. Blokzincirine yönelik tüm bu çabalar, çok az projenin önemli etkiye ulaşmasıyla karışık sonuçlar verdi.

ConsenSys CEO’su Joseph Lubin’in konuya yönelik açıklamaları şöyle: “Quorum’u satın aldık. JP Morgan stratejik bir yatırım yapmış oldu. Ayrıca JP Morgan’ı projelerinde desteklemeye devam etmek için ticari bir düzenleme de bulunuyor.”

JP Morgan Küresel Blokzinciri Müdürü Umar Farooq ise satın alımla ilgili olarak: “Quorum ekibi JPMorgan’da kalacak ve önümüzdeki yıl boyunca geçişe yardımcı olacak. Daha sonra diğer blokzinciri projeleri üzerinde çalışacak.” ifadelerini kullandı. Farooq, Quorum gibi bir platformun, yazılım ve hizmet odaklı bir organizasyonun elinde daha iyi şekilde gelişebileceğine inandıklarını da sözlerine ekledi.

JP Morgan 2014’te Quorum blokzincirini dahili olarak, en popüler kripto para birimlerinden biri olan Ethereum ağını kullanarak oluşturmuştu. Yine 2014 yılında kurulan ConsenSys ise 2017 yılındaki kripto patlamasında hızla büyümüş ve blokzinciri yazılımı alanında önemli çözümler sunan bir şirket haline gelmişti.

JPMorgan, blokzinciri birimini ConsenSys ile birleştirmeyi planlıyor

KaynakReuters