Kıbrıs’ta bir hastane, COVID-19 aşılarını doğrulamak için blokzinciri tabanlı bir mobil uygulama kullandı.

100 doktor ve hemşirenin aşılandığı hastanede aşı sertifikaları VeChain’in, “VeChainThor” blokzinciri tarafından desteklenen E-HCert uygulaması aracılığıyla doğrulandı.

Hastane bu uygulamayı normale dönüş için büyük bir adım olarak görürken sağlık sektörünün VeChain Thor blokzinciri aracılığıyla dijital dönüşüme ayak uydurabileceğini vurguladı. Hastane, E-HCert’in ilk olarak Haziran 2020’de Kıbrıs’a gelen 8.000’den fazla kişinin COVID-19 test sonuçlarını onaylamak için kullanıldığını söyledi. Şimdi ise uygulama aşı sertifikalarını doğrulamak için kullanılıyor.

VeChain ekosistem yöneticisi Dimitris Neocleous konuyla ilgili olarak “Her ülke kendi uygulamasını yaratmaya çalışırken, VeChainThor’un (E-HCert Uygulaması aracılığıyla) tek ve değişmez bir gerçek kaynağı olarak kullanılması normale dönüş için değer, çok yönlülük ve kolaylık sağlar.” ifadelerini kullandı.

Uygulama geçtiğimiz Mayıs ayında hastane odaklı olarak VeChain ve I-Dante tarafından geliştirilmişti. Cyprus Mail’n haberine göre uygulama Lefkoşa’daki başka hastaneler tarafından da kullanılacak.

VeChain’in bu uygulaması sayesinde aşılananlar aşı sertifikalarını ve sağlık verilerinin geçerliliğini blokzinciri ile güvence altına almış olacak. Kapsamlı sağlık verilerini güvenli bir şekilde saklayabilen E-HCert uygulaması verileri sadece hastanın takdirine bağlı olarak paylaşıyor ve bunları tüm tarafları hızlı ve kolay bir şekilde sunabiliyor.

Blokzinciri tabanlı COVID-19 sağlık sertifikası uygulaması geliştirildi

KaynakCoinDesk